Wanneer je iets wilt kopen, maar er nu het geld niet voor hebt, kan je dat op krediet doen. Dit wil zeggen dat je geld gaat uitgeven dat je tijdelijk leent. Op het eerste gezicht lijkt het dan alsof een krediet een lening is en dat is niet helemaal verkeerd gedacht. Maar onder de noemer krediet vinden we een aantal soorten leningen terug. Deze website geeft je meer inzicht in wat er allemaal mogelijk is voor je.

renovatielening

Een renovatielening kan je afsluiten voor alle kosten die met het verbeteren van je huis te maken hebben. Dit kan gaan van het aankopen van extra grond tot het vernieuwen van de vloer of bijbouwen van een veranda.

Verbouwen?

Wanneer je een huis koopt dat geen nieuwbouw is, zijn er vaak nog wel wat zaken die je nadien wilt verbeteren of aanpassen. Dit kunnen kleine dingen zijn, maar ook hele wijzigingen in de constructie van het huis zijn mogelijk. Natuurlijk zijn al deze werken niet gratis. De prijs kan zelfs behoorlijk hoog oplopen. Wanneer je het geld niet zomaar voor handen hebt, maar de renovatie wel dadelijk wilt uitvoeren, kan een renovatielening de oplossing zijn. Een renovatie lening is een kredietvorm tegen een aantrekkelijk tarief met vaste maandelijkse terugbetalingen. Je maandelijkse budget hoeft dus niet drastisch achteruit te gaan en je kan toch dadelijk aan de slag.

Grond bijkopen

Ook om grond bij te kopen kan je een renovatielening aanvragen. Natuurlijk zijn er wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo zal de grond moeten aansluiten bij je bestaande woning. Een tweede huis zetten op een bouwgrond die mijlenver van je bestaande woonst ligt, kan moeilijk als renovatie beschouwd worden. Maar een uitbreiding van je eigendom is dat dus wel.

Groene investeringen?

Doe je renovaties om je huis wat groener te maken, dan is dit zeker het vermelden waard bij de bank of het leenkantoor. Heel wat kredietverstrekkers hebben aparte groene leningen voor milieuvriendelijke investeringen. Vaak zijn de tarieven nog gunstiger en de leningen dus nog goedkoper. Je moet natuurlijk wel kunnen bewijzen dat de veranderingen die je gaat doen effectief bijdragen aan een beter milieu. Zaken die hiervoor in aanmerking komen zijn een betere isolatie, zonnepanelen, vernieuwing van de beglazing, zonneboiler,  enzovoort. Groene investeringen zijn bovendien altijd interessant gezien ze hun kostprijs vaak op enkele jaren tijd terugverdienen.

Vergelijken

Wie gaat lenen, kan best vergelijken. Dat is niet anders voor renovatieleningen. Er bestaat geen vaste tarieven en het prijsverschil kan behoorlijk oplopen. Voor je gaat vergelijken, moet je weten wat je exact wilt lenen en waar het voor dient. Welke termijn denk je te vragen voor de terugbetaling van het ontleende bedrag en wat is de maximale som die je maandelijks kunt missen? Met deze informatie kan je dan naar verschillende aanbieders toestappen om na te gaan wie het goedkoopste is. Zorg vooral dat je overal hetzelfde krijgt voor een juiste vergelijking.