Wanneer je iets wilt kopen, maar er nu het geld niet voor hebt, kan je dat op krediet doen. Dit wil zeggen dat je geld gaat uitgeven dat je tijdelijk leent. Op het eerste gezicht lijkt het dan alsof een krediet een lening is en dat is niet helemaal verkeerd gedacht. Maar onder de noemer krediet vinden we een aantal soorten leningen terug. Deze website geeft je meer inzicht in wat er allemaal mogelijk is voor je.

goedkoopste hypothecaire lening 2012

Ieder jaar wijzigen banken hun tarieven en voorwaarden in functie van de economie en het gedrag van de nationale bank. Het gevolg hiervan is een verschuiving in de prijzen van de leningen. Wie vandaag de goedkoopste is, is dat morgen misschien niet meer. Wil je de goedkoopste hypothecaire lening, dan kan je dus best banken vergelijken vlak voor je tot de effectieve lening overgaat.

Een huis kopen

Een huis kopen doe je niet elke dag. Het is dan ook een behoorlijk grote investering. Ten eerste is er het aankoopbedrag van het huis, maar daarnaast dienen ook nog heel wat administratieve en bijkomende kosten te worden voldaan. Hier hou je best rekening mee wanneer je een hypothecaire lening gaat zoeken. Sommige banken lenen je enkel het aankoopbedrag waar andere ook de bijkomende kosten aan het mogelijke leenbedrag toevoegen. Heb je het totaalbedrag nodig, reken dan vooraf even uit hoeveel dit zal zijn. Zo vergelijk je de hypothecaire leningen voor het juiste bedrag. Belangrijk, want het totaalbedrag heeft een invloed op zowel de terugbetaaltermijnen als de prijs.

Vergelijken

De enige manier om de goedkoopste hypothecaire lening 2012 op de kop te tikken is vergelijken. Een eerste oogopslag geeft je al een beeld van de goedkopere en duurdere ontleners. Maar pas wanneer je met exacte cijfers en voorwaarden komt, zal je een beeld van de echte prijzen krijgen. Ook het principe waarop je wilt lenen, heeft veel belang, Er is een groot verschil tussen een vaste of een variabele rentevoet. Daarnaast zijn er nog de mogelijke onderhandelingen die je kunt voeren. Want vergis je niet, ook banken doen toegevingen wanneer je ze durft te vragen.

Online simulatie

De snelste manier om te vergelijken is via online simulaties. Hierbij weet je zeer snel welke banken bij de goedkoopste horen voor het type lening dat je zoekt af te sluiten. Het nadeel is natuurlijk dat je online geen mogelijkheid hebt om te onderhandelen. Wanneer je dus een bank of drie gevonden hebt die interessant lijkt, loont het om toch een afspraak ter plaatse te maken.

Eigen bank?

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is je eigen bank lang niet altijd de goedkoopste. Ze zal wellicht iets sneller een extra verlaging willen toekennen, een langere termijn of een ander voordeel, maar dat weegt niet altijd op tegen de prijsverschillen met andere banken. Staar je dus niet blind op je ‘oude vertrouwde’ bank, maar onderzoek alle opties.