Wanneer je iets wilt kopen, maar er nu het geld niet voor hebt, kan je dat op krediet doen. Dit wil zeggen dat je geld gaat uitgeven dat je tijdelijk leent. Op het eerste gezicht lijkt het dan alsof een krediet een lening is en dat is niet helemaal verkeerd gedacht. Maar onder de noemer krediet vinden we een aantal soorten leningen terug. Deze website geeft je meer inzicht in wat er allemaal mogelijk is voor je.

dringend geld nodig

Wanneer je dringend geld nodig hebt, zoek je een bank of leenkantoor dat je snel van dienst kan zijn. Een vlotte beslissing en uitbetaling zijn prioritair op de prijs van de lening. Er zijn een aantal factoren die de snelheid waarmee je het geld ontvangt beïnvloeden.

Hoeveel heb je nodig?

Als eerste is er de kwestie van het bedrag dat je nodig hebt. Kleine bedragen worden vaak sneller goedgekeurd omdat het risico dat aan de lening verbonden is lager ligt. Bovendien kan je voor het lenen van kleine bedragen terecht bij privépersonen die heel wat minder controles doorvoeren en niet afhankelijk zijn van een hoofdkantoor dat de beslissingen moet goedkeuren. Bij grote bedragen is dit echter meestal geen optie.

Waarvoor heb je geld nodig?

Een tweede punt is het doel van je lening. Wil je bijvoorbeeld een lening afsluiten voor de aankoop van een wagen dan zal de snelste oplossing een kredietaanvraag zijn bij de verkoper van de wagen. Dit kan tegenwoordig bij een heleboel producten. Vaak is zo’n lening in een half uurtje geregeld in de winkel zelf en kan je bij wijze van spreken je aankoop dezelfde dag nog uitvoeren.

Online een lening aanvragen.

Heb je snel een persoonlijke lening nodig, dan kan je deze het beste online aanvragen. Hierbij maak je gebruik van een module waarin je een heleboel informatie moet ingeven. Ze geeft je dan direct een eerste goedkeuring of afwijzing mee aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld. Natuurlijk moet dit wel nog gevalideerd worden. Ook krijg je al een overzicht van het verdere verloop van de lening en de vereiste bewijzen. Bij dit soort aanvragen kan het geld al na 48 uur op je rekening staan. Op voorwaarde dat er geen onregelmatigheden opduiken en de lening om te beginnen wordt goedgekeurd natuurlijk.

Documenten bij de hand

Wil je snel lenen, dan doe je dat best voorbereid. Zoek vooraf alle gegevens en documenten al bij elkaar, zo verlies je hier later geen tijd mee. Zaken die zeker gevraagd zullen worden zijn enkele recente bewijzen van je inkomsten, een kopie van je identiteitskaart en alle informatie met betrekking tot je uitgaven en familiale situatie. Wanneer je gehuwd bent, dien je vaak ook de inkomsten van je partner te bewijzen. Vergeet dus niet als je dringend geld nodig hebt om ook de gegevens van je partner bij de hand te houden. Ook voor een aankoop op krediet is dit nodig.