Wanneer je iets wilt kopen, maar er nu het geld niet voor hebt, kan je dat op krediet doen. Dit wil zeggen dat je geld gaat uitgeven dat je tijdelijk leent. Op het eerste gezicht lijkt het dan alsof een krediet een lening is en dat is niet helemaal verkeerd gedacht. Maar onder de noemer krediet vinden we een aantal soorten leningen terug. Deze website geeft je meer inzicht in wat er allemaal mogelijk is voor je.

autofinanciering berekenen

De aankoop van een auto komt niet altijd even gelegen. Wanneer je huidige wagen het bijvoorbeeld begeeft, heb je wellicht snel een nieuwe wagen nodig, ongeacht of je financiën het op dat ogenblik toelaten. Hiervoor kan je beroep doen op een autofinanciering. Er zijn verschillende opties afhankelijk van de wagen die je aankoopt en waar je hem koopt.

Autofinanciering bij de dealer

Wanneer je een auto koopt, nieuw of tweedehands, bij een dealer bestaat de kans dat deze zelf een financiering toestaat. Er zijn verschillende vormen die variëren naargelang de dealer. Zo heb je dealers waarbij je een bepaald percentage van de aankoop in één keer dient te betalen en het overige bedrag via afbetalingen, maar er zij ook dealers waarbij het hele bedrag van de aankoop op krediet kan gebeuren. In dat geval betaal je natuurlijk wel meer intrest gezien je een hogere lening afsluit dan in het eerste geval. Ook de tarieven die je betaalt, zijn niet vaststaand en hier kan een behoorlijk groot verschil op zitten. Vaak zijn de intresten interessanter dan bij de bank of een leenkantoor, maar dit is niet altijd het geval. Informeer je daarom eerst grondig, laat de autofinanciering berekenen en ga pas na een vergelijking over tot een aankoop.

Autofinanciering voor een nieuwe wagen

Een autofinanciering voor een nieuwe wagen is meestal goedkoper dan voor een tweedehandswagen. Dit is zowel het geval bij de bank, het leenkantoor of de dealer zelf. Natuurlijk is de prijs van een nieuwe wagen wel hoger, waardoor je in totaal altijd meer betaalt, maar je hebt dan wel een wagen die de eerste jaren geen problemen zal geven. De termijnen waarop je kan lenen zijn beperkt doordat de wagen na een aantal jaar is afgeschreven. Hier houden financiële instellingen rekening mee gezien ze bij wanbetaling je auto in beslag kunnen nemen voor verkoop.

Autofinanciering voor een tweedehandswagen

Bij een tweedehandswagen is de rente meestal hoger. Zeker wanneer je de autofinanciering niet bij de dealer zelf afsluit. Koop je echter een tweedehandswagen van een privépersoon dan is er helaas geen andere mogelijkheid. Ook de mogelijke termijnen zijn anders bepaald bij een tweedehandswagen. Dit maakt dat het soms interessanter is om een nieuwe wagen aan te kopen, ondanks het verschil in aankoopprijs. Ga in ieder geval  vooraf  de  autofinanciering berekenen zodat je weet alles kost bij een nieuwe wagen en hoeveel bij een tweedehandswagen voor je een beslissing neemt. Onderstaand kun je via de Citybank een autolening simuleren.

Auto financiering 4,90%